نماینده مردم تهران در مجلس در تذکری خطاب به رئیس جمهور، گفت: یک ماه قبل دفتر شما به وزیر نفت نامه نوشت و تاکید کرد دو مدیر ارشد نفتی ۲۴ ساعته کنار برود اما وزیرتان استعفاء داد و چند روز در خانه نشست.
با تصویب نمایندگان بر اساس ماده الحاقی ۲۲ لایحه برنامه هفتم توسعه دولت مکلف است نسبت به کاهش یارانه نفت گاز معادن عمده کشور و پروژههای بالادستی نفت و گاز کشور اقدام کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با توجه به وجود برخی ابهامات موضوع سازوکار هزینه کرد منابع حاصل از فروش داخلی و صادرات محصولات فرعی گاز را به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه ارجاع داد.
دفتر هیات عالی نظارت بر اساس بررسی های کارشناسی – نظارتی کمیسیون های تخصصی مجمع، این مصوبه مجلس شورای اسلامی را مغایر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و سیاست های کلی قانونگذاری تشخیص داده بود.
نمایندگان مردم در مجلس شرکت تابعه وزارت نفت را مکلف کردند سازوکاری را طراحی که سهمیه اعتباری نفت گاز (گازوئیل) بر مبنای مسافت پیموده شده در جایگاههای مستقر در مسیر تعلق بگیرد.
نمایندگان مردم در مجلس ضمن تعیین تکلیف برای دولت جهت افزایش کیفیت فرآورده های نفتی و ارزش افزوده محصولات در زنجیره پایین دستی، شرایط تخفیف ۵ درصدی خوراک پالایشگاه ها را نیز مشخص کردند.
نمایندگان مجلس وزارت نفت را مکلف کردند تا با ایجاد و توسعه زیرساختهای لازم برای ذخیرهسازی گاز طبیعی از جمله مخازن زیرزمینی و مخازن روزمینی، به نحوی اقدام کند که میزان تولید از محل ذخیره سازی گاز طبیعی در دوره دو ماهه اوج در پایان برنامه به حداقل یک صد و بیست میلیون متر مکعب گاز طبیعی در روز افزایش یابد.
طبق برنامه هفتم توسعه و اصلاحات کمیسیون تلفیق برنامه در مجلس شورای اسلامی، تولید نفت خام و بنزین در پایان برنامه هفتم به ترتیب ۴۴۵۰ بشکه و ۱۲۹ میلیون لیتر در روز تعیین شد.
نمایندگان مردم در مجلس سازوکارهای مورد نیاز برای مولدسازی ذخایر نفت و گاز کشور، سرعت بخشی به توسعه میادین نفت و گاز و اصلاح رابطه مالی دولت با شرکت ملی نفت را تعیین کردند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه با بیان اهمیت ایجاد توسعه در مجموعه پتروشیمی ارومیه گفت: این مجتمع یکی از پتروشیمیهای قدیمی کشور است اما آنطور که باید توسعه نیافته، بنابراین نیازمند کار سنگین با حمایت مسئولان ارشد استان است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه نمایندگان با افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها مخالف هستند، گفت: در این راستا رئیس مجلس طی نامهای به رئیس و هیات دولت خواهان اصلاح این مصوبه دولت شد.
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «امروز وارد ناترازی بنزین شدهایم و دولت نیز این موضوع را در بودجه ۱۴۰۲ پیش بینی میکرد» اظهار کرد: اگر نجنبیم و سیاستها را به نحوی دنبال نکنیم که هم جلوی قاچاق و هم جلوی مصرف بی رویه گرفته شود، این وضعیت ما را به واردات سالانه ۹۵ میلیارد دلار بنزین در سال ۱۴۰۶ خواهد رساند.